Blogger Widgets

Tuesday, July 17, 2012

Μέρκελ: «Χρειάζεται κι άλλη ύφεση σε Ελλάδα και Ισπανία»

Την άποψη πως η περαιτέρω συρρίκνωση των οικονομιών της Ελλάδας και της Ισπανίας είναι απαραίτητη προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της αντιμετώπισης των δημοσιονομικών ελλειμμάτων των δύο αυτών χωρών εξέφρασε η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ.

Μιλώντας στη γερμανική Βουλή αλλά κατόπιν και σε συνέδριο στο Βερολίνο, η «σιδηρά Καγκελάριος» τόνισε....

ότι η εξυγίανση των προβληματικών κρατών, δηλαδή της Ελλάδας και της Ισπανίας, μπορεί να έρθει μόνο μέσα από τη συρρίκνωση των οικονομιών τους. Αντέκρουσε μάλιστα για πολλοστή φορά τις εκκλήσεις όλων των υπολοίπων Ευρωπαίων αλλά και πολλών ειδικών για άμεση υιοθέτηση αναπτυξιακών πολιτικών προκειμένου να αντιμετωπισθεί η ευρωπαϊκή κρίση χρέους, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «δεν μπορεί να συζητά η Ευρώπη μέτρα ανάπτυξης που θα στηρίζονται σε δανεικά και στη δημιουργία νέων χρεών».

Μάλιστα χαρακτήρισε την συρρίκνωση των «προβληματικών» οικονομιών ως «απαραίτητη και φυσιολογική εξέλιξη»!

Να σημειωθεί ότι η κυρία Μέρκελ, σε ό,τι αφορά στην «οικονομική βοήθεια δισεκατομμυρίων», η οποία δίνεται και από τη χώρα της στην Ελλάδα, τόνισε ότι θεωρεί «υψηλό αγαθό» την τήρηση των δεσμεύσεων εκ μέρους των Ελλήνων και όποιων άλλων δέχονται βοήθεια και για μια ακόμη φορά υποστήριξε την ανάγκη για μεγαλύτερο έλεγχο και δυνατότητα επιβολής κυρώσεων από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ανέφερε δε ότι το Δημοσιονομικό Σύμφωνο αποτελεί βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, ενώ τόνισε ότι σε συγκεκριμένα σημεία θα πρέπει να δοθεί στις Βρυξέλλες ακόμη μεγαλύτερη εξουσία για επιβολή κυρώσεων, όταν ένα κράτος-μέλος δεν τηρεί τους κανόνες.

Σε κάθε περίπτωση η κυρία Μέρκελ πρέπει πρώτα να περιμένει την απόφαση του γερμανικού Συνταγματικού Δικαστηρίου το οποίο και θα αποφασίσει για τον ESM και το Δημοσιονομικό Σύμφωνο στις 12 Σεπτεμβρίου…

0 σχόλια:

Post a Comment

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | SharePoint Demo